• Nela Kacmarcik - Maduna

Cantabrija: Nove zabilješke Misije Moguće

Iskustvo iz The Break Fellowshipa vrlo je intenzivno i zato bilježim redovno zapažanja i razmišljanja da im se mogu kasnije vratiti.


Dosta vremena ovih dana provodim u kući. Ovdje sam našla idealne, kreativne i udobne papuče s porukom "Que nunca te da miedo vivir tu vida" ondnosno Neka te nikad ne bude strah živjeti tvoj život.


Kako predstaviti knjigu koju sam pisala na mom jeziku govoreći na engleskom?

Naravno da sam iskoristila priliku da sustanarkama i kolegicama programa #thebreakfellowship pričam o mojoj knjizi "50 pisama ne-majke kćeri nerođenoj".

Iako još uvijek mislim da je vrijednost ove knjige više u tome što je objavljena, nego u samoj kvaliteti teksta, čitateljice mi govore da im se sviđa!


Ne samo to! Čak i potencijalne čitateljice koje ne razumiju moj jezik kažu da im se sviđa - već kad sam im ispričala kako i zašto sam je pisala.

Razgovarale smo i o tome kako da ugradim poruke iz knjige, koji su zapravo poruke "mlađoj meni" u naredne korake ekspetimenta Misija: Moguće.


Naravno, moram priznati i da nisam sigurna koji je to moj jezik, ali to je već tema nebitna za ovu priču.


0 views0 comments
 
šta ja isplaniram (640 x 640 px).png

ZAŠTO NAZIV MISIJA MOGUĆE?

Osim što zvuči poznato, naziv predstavlja izraz životne filozofije svih koji doprinose ili koriste ovu platformu. Ne prepuštamo se naučenoj bespomoćnosti, ne očekujemo da nam neko ponudi rješenja i preuzme odgovornost. Radimo ono što je u našoj moći, pomažemo jedni drugima i radujemo se uspjehu svakoga ko doprinosi boljem svijetu za sadašnje i buduće generacije.


Mnogo mladih ne dobija prave poslovne prilike nakon završenog obrazovanja i zato ne uspijeva pokazati svoj puni potencijal. Oglasi za posao traže iskustvo koje nisu uspjeli steći uz obrazovanje. Sa druge strane, generacija iskusnih stručnjaka treba pomoć da svoje znanje i iskustvo zabilježi i prenese što širem krugu, a digitalni sadržaji su za to najbolji način.

Međugeneracijska sinergija u planiranju, kreiranju i distribuciji digitalnih sadržaja zasnovanih na znanju jedan je od najboljih načina za napredak prema realizaciji CIljeva održivog razvoja.

 
Image by Ryoji Iwata

DOBRO DOŠLI U MISIJU MOGUĆE!

Otkud i zašto Misija Moguće?

Inspiraciju za Misiju Moguće pronalazimo u vlastitim iskustvima – malim i velikim pobjedama. Mozaik poruka “mlađima sebi” zasnovan je na životnim iskustvima i lekcijama naučenim iz strahova, sumnji, i realnih izazova. Imajući na umu generaciju koja tek započinje životni i profesionalni put, vjerujemo da su međugeneracijska sinergija i kreiranje digitalnih sadržaja zasnovanih na znanju - najbolja rješenja.


Ne samo kroz Akademiju i Mentorski program, nego i seriju savjeta, želimo kreirati online prostor koji će uvezati sve koji vjeruju u obrazovanje, razumne rizike i poduzimanje onoga što je u našoj moći sa svije učinimo boljim.


Misija Moguće mladima pruža prilike da savladaju prepreke, steknu iskustvo i pokažu svoj potencijal. Iskusnim stručnjacima, poduzetnicima i aktivistiima koji žele dati doprions realizaciji CIljeva održivog razvoja, daje mogućnost da biraju i angažiraju odgovarajuće mlade pomoćnike i pripravnike koji će im biti korisni i isplativi od prvog dana.