• Nela Kacmarcik - Maduna

Dva mjeseca Misije Moguće je iza nas i idemo dalje!

Updated: Oct 24


Dva mjeseca “poruka mlađima sebi” iza nas, sa spremnim materijalima za još nekoliko mjeseci premijera svakog četvrtka u 4, vjerujem da ovaj sažetak iskustva još nekome može biti koristan.


Nakon bojažljivog početka u prvih mjesec dana o kome sam ranije pisala, u drugom mjesecu Misije Moguće pričali smo:


👉🏻 Kako je Benjamin naučio da nije isto znati teoriju o marketingu i raditi na pripremi kampanje

👉🏻 Zašto se Dobrila nasmije kad joj neko kaže da je direktorima lako, jer “samo sjede i naređuju”

👉🏻 Kako je Alen djecu slabijeg vida obučio da kreiraju vlastite kratke filmove

👉🏻 Otkud Jeleni strpljenja i hrabrosti da od najbolje studentice postane naučna blogerica

👉🏻 Koliko je Brankici trebalo da se od nevidljive pretvori u blogericu i novinarku


Svaka od priča vrijedna je vremena potrebnog za čitanje ili gledanje, jer nas kroz desetominutni interview prenese iz surove realnosti u Misiju Moguće.


Narednih mjesec dana na rasporedu su nove priče pune inspiracije i životnih lekcija. Svi ovo radimo imajući na umu mlade koji su tek na početku profesionalnog puta, nadajući se da im naše životne lekcije mogu bar malo pomoći da se bolje snađu na životnim preprekama


Misija Moguće je virtualni prostor za međugeneracijsku sinergiju i popravljanje raspoloženja na vrlo ozbiljan način.


Umjesto o problemima, pričamo o rješenjima.


Ne pričamo o razočarenjima, nego o mogućnostima, jer se iz svakog problema može dobiti inspiracija za neko rješenje ili poduzimanje nečega.


Na taj način, umjesto naučene bespomoćnosti, promoviramo načine za savladavanje prepreka i ono što smo kroz to naučili.


Želite dati doprinos Misiji Moguće? Javite se.17 views0 comments
 
šta ja isplaniram (640 x 640 px).png

ZAŠTO NAZIV MISIJA MOGUĆE?

Osim što zvuči poznato, naziv predstavlja izraz životne filozofije svih koji doprinose ili koriste ovu platformu. Ne prepuštamo se naučenoj bespomoćnosti, ne očekujemo da nam neko ponudi rješenja i preuzme odgovornost. Radimo ono što je u našoj moći, pomažemo jedni drugima i radujemo se uspjehu svakoga ko doprinosi boljem svijetu za sadašnje i buduće generacije.


Mnogo mladih ne dobija prave poslovne prilike nakon završenog obrazovanja i zato ne uspijeva pokazati svoj puni potencijal. Oglasi za posao traže iskustvo koje nisu uspjeli steći uz obrazovanje. Sa druge strane, generacija iskusnih stručnjaka treba pomoć da svoje znanje i iskustvo zabilježi i prenese što širem krugu, a digitalni sadržaji su za to najbolji način.

Međugeneracijska sinergija u planiranju, kreiranju i distribuciji digitalnih sadržaja zasnovanih na znanju jedan je od najboljih načina za napredak prema realizaciji CIljeva održivog razvoja.

 
Image by Ryoji Iwata

DOBRO DOŠLI U MISIJU MOGUĆE!

Otkud i zašto Misija Moguće?

Inspiraciju za Misiju Moguće pronalazimo u vlastitim iskustvima – malim i velikim pobjedama. Mozaik poruka “mlađima sebi” zasnovan je na životnim iskustvima i lekcijama naučenim iz strahova, sumnji, i realnih izazova. Imajući na umu generaciju koja tek započinje životni i profesionalni put, vjerujemo da su međugeneracijska sinergija i kreiranje digitalnih sadržaja zasnovanih na znanju - najbolja rješenja.


Ne samo kroz Akademiju i Mentorski program, nego i seriju savjeta, želimo kreirati online prostor koji će uvezati sve koji vjeruju u obrazovanje, razumne rizike i poduzimanje onoga što je u našoj moći sa svije učinimo boljim.


Misija Moguće mladima pruža prilike da savladaju prepreke, steknu iskustvo i pokažu svoj potencijal. Iskusnim stručnjacima, poduzetnicima i aktivistiima koji žele dati doprions realizaciji CIljeva održivog razvoja, daje mogućnost da biraju i angažiraju odgovarajuće mlade pomoćnike i pripravnike koji će im biti korisni i isplativi od prvog dana.