• Nela Kacmarcik - Maduna

Koga briga šta imam za reći

Updated: Nov 6

The Break me danas vodi u Santander, a prije polaska snimila sam kratki video za social.
Ovaj mjesec postaje sve bolji iz dana u dan.Santander i okolne plaže su naprosto ljekoviti.


Zajedničko iskustvo kroz #thebreakfellowship nije samo zadovoljstvo, nego i intenzivno učenje.

Ne samo da učimo o kulturološkim razlikama i sličnostima, našim vrijednostima i projektima, učimo i o sebi.

Domaćini Óscar Pérez Marcos i Olga Lucía Escobar pomažu da vidimo i čujemo priče koje nam ne bi bile vidljive da smo samo turisti.

Meni je ovo i svojevrsni eksperiment kao dio projekta Misija: Moguće. Srećom imam dovoljno zanimljivog sadržaja za svakodnevne objave, ali i plan da to ne bude šuplja priča, nego da podijelim iskustvo koje prihvatam kao privilegiju, ali i ispričam bar dio onoga što putem naučim.

Jučerašnji dan me podsjetio koliko divnih plaža, i predivnih pogleda tek trebam posjetiti. Probala sam divan sladoled, izbor kantabrijskih sireva i lokalno vino.

Čula sam priču sjajnog restorana koji je naglo izgubio goste jer se izgradila nova cesta koja je skrenula promet drugim putem. Čula sam djelić priče o vili u kojoj smo smješteni i bivšim vlasnicima.

Ipak se želim fokusirati na svoj posao i zadatke i učim i kako da se discipliniram u tome 😎😀😉


1 view0 comments
 
šta ja isplaniram (640 x 640 px).png

ZAŠTO NAZIV MISIJA MOGUĆE?

Osim što zvuči poznato, naziv predstavlja izraz životne filozofije svih koji doprinose ili koriste ovu platformu. Ne prepuštamo se naučenoj bespomoćnosti, ne očekujemo da nam neko ponudi rješenja i preuzme odgovornost. Radimo ono što je u našoj moći, pomažemo jedni drugima i radujemo se uspjehu svakoga ko doprinosi boljem svijetu za sadašnje i buduće generacije.


Mnogo mladih ne dobija prave poslovne prilike nakon završenog obrazovanja i zato ne uspijeva pokazati svoj puni potencijal. Oglasi za posao traže iskustvo koje nisu uspjeli steći uz obrazovanje. Sa druge strane, generacija iskusnih stručnjaka treba pomoć da svoje znanje i iskustvo zabilježi i prenese što širem krugu, a digitalni sadržaji su za to najbolji način.

Međugeneracijska sinergija u planiranju, kreiranju i distribuciji digitalnih sadržaja zasnovanih na znanju jedan je od najboljih načina za napredak prema realizaciji CIljeva održivog razvoja.

 
Image by Ryoji Iwata

DOBRO DOŠLI U MISIJU MOGUĆE!

Otkud i zašto Misija Moguće?

Inspiraciju za Misiju Moguće pronalazimo u vlastitim iskustvima – malim i velikim pobjedama. Mozaik poruka “mlađima sebi” zasnovan je na životnim iskustvima i lekcijama naučenim iz strahova, sumnji, i realnih izazova. Imajući na umu generaciju koja tek započinje životni i profesionalni put, vjerujemo da su međugeneracijska sinergija i kreiranje digitalnih sadržaja zasnovanih na znanju - najbolja rješenja.


Ne samo kroz Akademiju i Mentorski program, nego i seriju savjeta, želimo kreirati online prostor koji će uvezati sve koji vjeruju u obrazovanje, razumne rizike i poduzimanje onoga što je u našoj moći sa svije učinimo boljim.


Misija Moguće mladima pruža prilike da savladaju prepreke, steknu iskustvo i pokažu svoj potencijal. Iskusnim stručnjacima, poduzetnicima i aktivistiima koji žele dati doprions realizaciji CIljeva održivog razvoja, daje mogućnost da biraju i angažiraju odgovarajuće mlade pomoćnike i pripravnike koji će im biti korisni i isplativi od prvog dana.